2Mothers in a car wash

2Mothers_2015QW

Foto och styling: Vladica Culic

2Mothers in a car wash är fringeduon jag har tillsammans med kompositören Kirsti Øibakken Pedersen. Vi träffades på en gemensam utställning 2012 och några månader senare hade vi en färdig föreställning som fick premiär på Palladium på Malmöfestivalen samma år. Senare har vi tillexempel spelat på STOFF Fringefestival på Kulturhuset i Stockholm, Gävle teater, C-Y contemporary och Inkonst i Malmö, Lunds konsthall och på Biografteatern Scala i Ystad.

Det har gått bra för oss, läs om oss här:

Närvaron är stark, humorn är välgörande, allvaret stort

”Jennys texter pulserar fram och Kirsti har en fantastiskt vig och uttrycksfull röst. Bluesigt sväng i låten om att inte passa in fortsätter i en sång om höghusmelankoli och åldrande, en umpig vals med tubakomp. Det ömsinta vemodet bara växer och för tankarna till film av Aki Kaurismäki.”

Länk: Gefle Dagblad

Underhållande melankoli

”Jenny K Lundgren och Kirsti Øibakken Pedersen målar upp livet som kantat av besvikelser och frustration fast med en och annan oväntad vinstlott. Duon skildrar det med stor spännvidd, underliggande värme och smittande energi som är svår att värja sig mot. Det är svårt att inte vilja åka med.”

Länk: Arbetarbladet

2Mothers på soundcloud

2Mothers på youtube

jan_2015 055

En reaktion på “2Mothers in a car wash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *