Annat

Här ska allt annat få plats, om det ens är möjligt. Jag jobbar med så många olika uttryck och de skiftar hela tiden. Det är alltid idén som får styra.

Under min utbildning var lärarna bekymrade, de ansåg att man inte kunde ”sitta på två stolar”, inte sammanföra eller blanda konstarterna för detta skulle ingen skulle förstå och det var inte ens bra. Men jag fortsatte jobba så i alla fall och det är jag glad för, eller, det är det enda sättet jag kan.

Multipeln är ju det nya heta inom konstvärlden! Alla borde göra minst en och definitionen för vad det är kan man läsa på multipel.nu:s hemsida, här: multipel.nu

Jag har skapat två Artists’ Books för multipel.nu.

Den första heter ”Ordentligt med respekt för en dikt” och det är en presentask för en dikt. För att Ibland får inte poesi i Sverige den respekt och ivördnad den förtjänar. Ibland ger jag inte mig själv och mitt arbete den vördnad och respekt jag förtjänar. Därav denna ask, där en enda dikt får all den kärlek och uppburenhet som den bör ha. I poesi väger alla orden tungt, där är orden ”som pärlor på ett dyrbart halsband”.

Den andra är en bok i bakfickeformat som heter GÖRA KONST – en vägledning. H’r är beskrivningen: ”Hur kommer du på allt?” Många människor undrar hur det går till att göra konst. Att skapa och att arbeta med konst. Den här boken som får plats i bakfickan på dina arbetsbyxor är smockfull av begriplig och handfast information och med dyrbara stalltips från en som vet.

Vad är en Artists’ Book? Jo, det är konst i bokform, wikipedia vet: Artist’ books på wikipedia

 

Violence

Ny multipel ute nu, den våldsförhärligande croptoppen! Eller förhärligande, våldsamheten i mig själv är något jag inte vill kännas vid, ändå har det funnits stunder i livet när jag har varit tvungen att erkänna och använda mig av känslan.

Jag skäms alltid när jag tänker på det och när känslan dyker upp, det får mig att känna mig dålig. Det har blivit som ett tabu för mig (och det gillar jag inte, tabun är begränsande och har inget intressant i sig).
Men det kanske inte är fel att det är primitivt och rått, man kan hämta kraft ur det när man känner att man är i underläge, när man känner sig svag.
Kampen kan fortsätta.
Eller som min moster en gång sa till mig: hjälper det inte med lite våld, så hjälper det med mycket.
Det finns endast tre i hela världen (silkscreenade, 100% handtryckta av konstnären själv) och kommer aldrig finnas mer än dessa tre, köp från multipel.nu

Pussytischa used an altered

Pussytischan. En t-shirt jag gjorde när det handlade om de här grejerna på sociala media och folk bara klickade lajk och delade och följde med strömmen och man undrade om de ens var medvetna om vad de hejade på och om de hade tänkt efter någonsin eller tänkt sig in i en annan situation. Till slut undrade man om det inte egentligen handlade om att tycka som alla andra omkring en i stället för att ta ställning.

 

restvarld_bastard_0269_bleach

En kock på en restaurang (Bastard i Malmö) som håller i min skulptur i svartbränd keramik som nu hänger på nämnda ställe. Kocken poserade med skulpturen på omslaget av en fin branchtidning. Resturangvärlden hette den nog, tidningen.

skelettbroderi_W

Skelettbroderi tillhörande en performance jag uppförde på Skånes konstförening i Malmö på en vårsalong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *